Biljardi

Biljardisali on perinteisenä salina suljettu.

Salissa on jäljellä kaksi pöytää (alunperin viisi). Pelamaan pääsee varaamalla vuoron puhelimitse joko yhdelle tai kahdelle pöydälle, kahdelle vain jos kaikki kuuluvat samaan “kuppikuntaan”. Sali on auki ainoastaan varattujen vuorojen aikana.

Vaikka pleikkarit ja somet täyttävät ihmisten vapaa-ajan niin biljardi on siitä pitävälle ajanvietettä parhaimmillaan. Pöydissä voi pelata kasia, ysiä, kymppiä, 14-ykköstä, snookeria ja tietysti fifty-fiftyä. Biljardi on meillä “halpa” harrastus, tunti maksaa vain 5 euroa/pöytä.

BILJARDISSA ON HAASTETTA KOKO ELÄMÄKSI.
Biljardi on muutakin kuin pallon pussittamista. Jokaisessa lyönnissä pitäisi miettiä myös jättöa, eli minkä pallon aikoo seuraavaksi pussittaa. On opittava lyömään ylä-, ala- ja sivukierteitä sekä näiden yhdistelmiä. Lyönnin voimakkuuden hallinta ei myöskään ole helppoa. Meiltä voi kysellä sääntöjä, peliteknisiä tai -taktisia asioita. Käy myös Biljardiliiton sivuilla.  Mielenkiintoinen sivu on harrastebiljardi, jossa on paljon erilaisia pelisovelluksia.

KÄY KATSOMASSA FIFTY-FIFTY-SIVULTA PELIN SÄÄNNÖT. Suurin ero normaaliin pelaamiseen on siinä, että palloja lyödään vuorotellen ja jättö olisi vastapelaajalle mahdollisimman hankalaa. 

Suomen biljardiliitto https://www.sbil.fi/