Salibandy

Salibandyn pelaaminen Tropissa on ainakin toistaiseksi päättynyt. Tilanteeseen ajauduttiin mm. koronan, vähentyneen kysynnän ja epäterveen kilpailutilanteen takia. Olemme kiitollisia kaikille niille jotka ovat lajia meillä harrastaneet. Matka kesti 29 vuotta, johon mahtuu pääosin mieluisa muistoja.  Toivottavasti pystymme viellä palamaan lajin pariin.

Historiaa: Lajin laajamittaisempi harrastaminen aloitettiin Raumalla, ja nimenomaan Tropissa keväällä 1992. Joukkueita oli mukana heti 18 vaikka missään ei varsinaisesti pelattu salibandyä. Syksyllä -92 mukaan tuli jo 36 joukkuetta. Enimmillään normipuulaakissa on ollut 47 joukkuetta, lisäksi 16 joukkuetta firmapuulaakissa (yht.63).

Lajin erikoisseura Salba perustettiin keväällä -93 Tropin puulaakijoukkueiden pelaajien toimesta. Tavoitteena oli lajin harrastaminen myös valtakunnallisissa sarjoissa. Salban toiminta oli aluksi kokonaisuudessaan meillä, mutta siirtyi sitten kunnallisiin “ilmaisiin” tiloihin. Nykyisin Salban lisäksi lajiliiton sarjoissa pelaa myös ISKU, ROIMA, JYRÄ ja LASA.

Salibandyliitto https://salibandy.fi/