Sulkapallo

on todellinen koko perheen peli. Nuorimmat harrastajat ovat ala-asteikäisiä ja vanhimmat ovat oleet jo pitkään eläkkeellä. Sulista pelaavat perheet, tuttavapariskunnat, ystäväryhmät, iäkkäämmät, nuoret yhdessä jne. Sulkapalloharrastus omatoimisena liikuntana on suosittu. Syynä on varmasti se, että on huomattu sulkapallon olevan helppo, hauska ja halpakin harrastus.  Peli on “helppo”, kaikki oppivat osumaan palloon ja saamaan sen verkon yli. Pelissä tulee jatkuvasti tilanteita, joita ei voi olla nauramatta.
Sulkapallo on peli jonka rasittavuuden voi säädellä itse. Peli on erinomaista kuntoilua, painon pudotusta ja/tai hallintaa tai siitä saa tarvittaessa todellisen tehoharjoittelun.
Sulkapallossa on tietysti myös riskinsä. Aina silloin tällöin sattuu nilkka ja polvi vammoja tai mm. kyynärpää kipeytyy. Kaiken kaikkiaan peli on kuitenkin varsin turvallinen ja ennen kaikkea pääsääntöisesti terveyttä edistävä harrastus.

SULKAPALLO TROPISSA

Sulkapallo levisi Raumalle laajojen piirien harrastukseksi 90 luvun taitteessa Tropissa tehdyn laajamittaisen levitystyön tuloksena. Nykyisin meillä on pelkästään sulkapallo käytössä 4 kenttää, kaikkiaan kenttiä on 8. 

ALOITA NYT HYVÄ HARRASTUS ja/tai huolehdi siitä, että lapsesi saavat riittävästi liikuntaa. Likunta on lapsellesi yhtä tärkeää kuin terveellinen ravinto. Epäterveellisen syömisen seuraukset näkyvät usein vasta aikuisiässä. Jos ei harrasta riittävän rasittavaa ja säännöllistä liikuntaa lapsesta asti on lähes 100 prosenttisen varmasti liikuntarajoitteinen mahdollisesti jo ennen kolmenkympin ikää. Lapsi ei sitä ymmärrä, yhteiskunta huolehtii vain urheiluseuroihin kelpaavista (lahjakkaista?) lapsista, joten lapsen liikuttaminen jää vanhempien vastuulle.. Sulkapallo kehittää monipuolisesti lihaksistoa, verenkirtojärjestelmää, sydäntä ja luustoa.

OPETTELE OIKEA LYÖNTITEKNIIKKA

Katso tarkemmin “Kurssit” sivulta.

Suomen sulkapalloliitto www.sulkapallo.fi/