Tennis

on mailapelien aatelia. Se on kaikista pallopeleistä ehkä vaikein ja haastavin. Jos huomioidaan kaikki osatekijät niin pelissä on erilaisia lyöntejä kolmisenkymmentä. Koska pallo on pyöreä ja siinä on lähes aina kierrettä niin pienikin lyöntipinnan virhekulma voi viedä pallon rajojen ulkopuolelle. Ehkä siinä on lajin kiinnostavuuden salaisuus, sitä kun ei tunnu oppivan koskaan.
Tennis on ollut aikoinaan eliittipeli. Se on sitä tavallaan vieläkin, sillä pelin vaatima tilakoko suhteessa palaajien määrän nostaa sisäkenttämaksut väkisin niin korkeiksi, ettei läheskään kaikilla ole taloudellisia mahdollisuuksia harrastaa lajia. Lisäksi jos mielii kilpatasolla edes kansalliseen kärkeen, pitää harjoitella yleensä ainakin 10 viikkotuntia vuosien ajan sekä osallistua aktiivisesti kilpailuihin.
Tennistä pelataan kilpamielessä monella sarjatasolla (D-, C-, B- ja A-luokat ja tietysti kaikki juniorisarjat) joten muutamalla viikkotunnilla voi menestyä omassa luokassan myös kilpatenniksessä.
Tennis kannattaa aloittaa mahdollisimman nuorena ja mielellään sellaisen kanssa joka osaa neuvoa oikeita lyöntitekniikoita. Raumalla opetusta antaa ainakin Rauman Verkkopalloseura ry, kysy Kimmo Salmelta. Tropista voi myös kysyä yksityistä ohjausta.
Käy katsomassa tenniksestä lisää Suomen Tennisliiton sivuilta  www.tennis.fi